Don't do in SketchUp


Na alle oefeningen die gemaakt zijn kan je behoorlijk veel. Op deze pagina worden echter nog enkele voorbeelden meegegeven die je niet zal kunnen, eenvoudigweg omdat SketchUp er niet het meest geschikte programma voor is. Onderstaande lijst zijn twee voorbeelden, maar het is niet beperkt tot deze.


Mensen

downloadStatue Barcelona Pavilion

Dit standbeeld is waarschijnlijk niet eens in SketchUp gecreëerd! 32.146 lijntjes tekenen, en nog eens 21.000 vlakjes is behoorlijk wat werk. De kans is groter dat modellen van mensen opgebouwd zijn in een programma dat specifiek ontwikkeld is om mensen te modelleren, zoals bijvoorbeeld het programma Poser.

Iemand heeft dit standbeeld in zulks een programma gecreëerd en daarna in SketchUp geïmporteerd. De auteur heeft de fouten van dat model gecorrigeerd zodat het beter in SketchUp bruikbaar werd. Daarna werd het toegepast in zijn 3D model van het Barcelona Paviljoen


Auto's

downloadCitroën C4

Net zoals voor mensen zijn er ook programma's waarin het veel gemakkelijker is om een auto uit te tekenen dan in SketchUp. Dus dan teken je beter in dit programma's, ofwel zoek je auto's uit het 3D Warehouse.

Natuurlijk kunnen de modellen uit het 3D Warehouse fouten bevatten. Ook in dit voorbeeld hier verliep de uitwisseling tussen twee programma's niet van een leien dakje. Dus opnieuw heeft de auteur correcties aangebracht in het model en dat nadien opnieuw geüpload.